Solveris Cognitive Vision

A kognitivitás alap esetben távol áll a hagyományos "számítógépes" gondolkodástól. Az olyan dolgok, amiket nagyon nehéz algoritmizálni, például objektum felismerés, vagy kontextus keresés, eddig mindig humán-erőforrásra bíztak. Az utóbbi időben erős fejlődésnek indult ez a terület, és nem csak kormányzati, titkosszolgálati, vagy sci-fi szinten érhetőek el ezek a szolgáltatások.

A Solveris Cognitive Vision szolgáltatás keretében képesek vagyunk személyeket azonosítani, akár videóban, akár fényképen. Kiválóan alkalmazható humán-erőforrás segítésre, ahol az ügyfélnek csak ellenőrizni kell a gépi ajánlás helyességét. Minden egyes megerősítés (legyen az személy felismerés, vagy objektum azonosítás) tanítja is a rendszert, így a következőkben még pontosabb azonosítást képes majd adni.

Próbálja ki a személyfelismerést!

API KEY: 7diAVxQvxgN4K667x4gui50a5l16Skvk

Keressen egy képet, és töltse fel a rendszerbe. A képet nem tároljuk, és nem is használjuk fel a gépi tanuláshoz, egyszerűen a jelenlegi tudásra hagyatkozunk. Személyek felismerésében a próbaverzióban egyedül a fiatal és idősebb korú Orbán Viktort, mint közszereplőt ismeri fel a rendszer.

Solveris IA


Személyfelismerés - authentikáció

Az a képesség, hogy valakit képről fel lehet ismerni, alkalmas lehet authentikációra. Hogyan? Tételezzük fel, hogy mindössze egy felhasználónév és jelszó birtokában azonnal be tudunk lépni pl. levelező, intranet, vagy bármilyen weboldalra.

Ha a felhasználónevet, ami amúgy is látható a beíráskor lecseréljük arc azonosításra, akkor rögtön csak akkor lehet a jelszót beírni, ha az arcunkkal azonosítottuk a személyünket.

Természetesen ez nem egy ujjlenyomat azonosítással egyenértékű, de bizonyos esetekben kiválóan alkalmazható és hasznos és gyors authentikációt kapunk.

Hol hasznosítható? Például olyan személyek azonosítására, akikben alapvető esetben nem bízunk meg. Aki be akar lépni az otthonunkba egy szolgáltató nevében, és szeretnénk megbizonyosodni, hogy valóban Ő az, akinek mondja magát.

Objektumok azonosítása - Gépi látás

Egy képről sokmindent meg lehet humán oldalról állapítani. Ez egyszerű. Elmondjuk mit látunk, hiszen természetes. De mi a helyzet a gépi látással? Objektumok azonosítsa, felimserése?

A gépi látás alkalmas lehet nagy mennyiségű vizuális adat feldolgozására. Megállapítani az uralkodó színeket, formákat, hogy könyebben lehessen kategorizálni a képeket, vagy éppen a keresési oldal megkönnyítése a cél.

  • Objektumok felismerése
  • Arcazonosítás
  • Személy felismerés
  • Férfi/Nő azonosítás
  • Belső/külső felvétel detektálás