Solveris CloudMedia Share-and-Stream


Nem kell fájlokat feltölteni

A legfontosabb, hogy védeni kell tartalmainkat. Ezt akkor tudjuk megtenni a legkönnyebben, ha nem kell sehova sem feltölteni a média tartalmat! Csak ki kell ajánlani http-n keresztül egy IP tartománynak. Ez a Share-and-Stream!

Felhő alapú cache

Nem kell több Gbps kilépő stream sávszélességgel rendelkezni, a Solveris cloudMedia felhő alapú streaming szerverei biztosítják ezt! Csak az első videó megtekintésekor fordulunk a kiajánlott storage-hoz, utána nem!

100 Mbps lépések

Beállíthatunk felső sávszélesség határt, de dinamikusan is terjeszkedhetünk. Nem GB alapú a számlázás, nincs túlforgalmazás, hanem 100 Mbps-es lépcsőkben növelhetjük a keretet!

Auth, DRM és GeoLock

Opcionálisan beállítható, hogy szeretnénk-e SSID alapú authentikációt kérni, vagy DRM-et alkalmazni a videókon, esetleg GeoLocation alapon területhez kössük a megtekintést.

Használja 100 Mbps-ig teljesen ingyen!

Osszon meg egy storage-ot és adjon meg egy hivatkozási nevet

Nem kell mást tennie, mint megadni egy alkalmazásnevet, amivel szeretne hivatkozni a streaming szolgáltatására, valamint osszon meg http-n keresztül egy storage-ot. Ennyi az egész, Share-and-Stream!

Share-and-Stream


Előfizetési opciók (subscription)

Szolgáltatások

Belépő sávszélesség (Mbps)
Növekedési szintek (Mbps)
Szintlépési tűréshatár / hó*
SSID Authentication **
AES-128 DRM
GeoBlock

Basic SaS

Belépő szint

Label 1
100
Label 2
100
Label 3
50 mbps / 12h
Label 3
+ 10 % 
Label 4
+15 %
Label 5
+15 %

Medium SaS

Stúdióknak

Label 1
500
Label 2
100 / 500
Label 3
50 / 250 mbps / 24h
Label 3
IGEN  
Label 4
+10%
Label 5
+ 10%

Dynamic SaS

Televízióknak

Label 1
1000  
Label 2
100 / 500 / 1000
Label 3
50 / 250 / 500 mbps / 36h
Label 3
IGEN  
Label 4
IGEN 
Label 5
+ 5 % 

* Azonnali szintlépés csúcsértékek (burst ) 100%-os terhelés esetében. (pl. Basic SAS esetében 100 Mbps-es előfizetési szinten, egy 200 Mbps-es csúcs automatikus szintlépéshez vezet) Kivéve, ha nincs beállítva burst kezelés (pl. reject new user) (A csúcsérték a mintavétel pillanatában az előfizetési szinthez mért tényleges sávszélesség alapján kerül megállapításra)
**  Előfizetői oldalon biztosítani kell a JSON alapú SSID AUTH API schema követelményt.

A szolgáltatás HLS és MPEG DASH protokollokat támogat Unicast adatfolyamként.


Hogyan működik?

Kezdeti lépések

Ahhoz, hogy a szolgáltatást használhassuk, mindössze két értéket kell megadni. Az egyik a storage, amin a videótartalom található, a másik az a név, amivel szeretnék rá hivatkozni. Nem több. Ezzel a két adattal a szolgáltatás életre kel, és azonnal használható a streaming elérés HLS és MPEG DASH protkollon keresztül.

  • HTTP ENDPOINT (storage kiajánlás, akár Cloud Storage is lehet)
  • APPNAME (streaming hivatkozási név, ezzel lesz elérhető a streaming)
http://digitfilm.net/APPNAME/_definst_/
amlst:PATH/ON/STORAGE/AND/FILE.MP4
?type=m3u8

Session based azonosítás

Amennyiben alkalmazunk SSID AUTH szolgáltatás, akkor az ügyfélnek kell biztosítani, hogy backend oldalon elérhető legyen egy olyan szerver, ami az SSID adattal visszakérdezve képes eldönteni, hogy az adott SSID valid vagy sem. Ilyenkor 3 adatot kell minimum megadni:

  • HTTP ENDPOINT (storage kiajánlás)
  • APPNAME (streaming hivatkozási név)
  • AUTH Endpoint
http://digitfilm.net/APPNAME/_definst_/
amlst:PATH/ON/STORAGE/AND/FILE.MP4
?type=m3u8
&sessid=ABCDEFGHJK1234567890

Dinamikus ID

A storage-on tárolt struktúra (PATH és fájlnév) gyakran olyan védelem alá esik, mint maga a fájl tartalma. Nem szeretnénk ha néző tudná, hogy milyen PATH alatt látszik. Erre több helyen használnak ID to file adatbázist, de ezt streaming oldalon nem tudjuk feloldani, anélkül, hogy bekérdezhetnénk a DB-be. Ezért dinamikus ID-t használunk, amelyet AES-128 kódolással látunk el iv (inicializáló vektor) mellett, így minden egyes oldalbetöltésnél új ID kerül ugyan ahhoz a videóhoz.

Ezt akár össze lehet kapcsolni egy tényleges ID szolgáltatással, de önmagában is elegendő védelmet nyújt. Próbálja ki működés közben.

http://digitfilm.net/APPNAME/_definst_/
amlst:AES_DINAMIKUS_ID
?type=m3u8
(&sessid=ABCDEFGHJK1234567890)

GeoLocation meghatározása

GeoLock használata esetén a regisztrációnál, illetve a profil kialakításánál csak országok felsorolására van szükség, azaz egy whitelist létrehozására. A Solveris CloudMedia azt fogja figyelni, hogy a kérés ebből az országból jön-e, vagy sem. Hiába érkezik valaki valid SSID-vel, a GeoLock feljebb lévő rétegben akár el is utasíthatja a kérést, ha nem olyan országból érkezik a néző, ami a listában szerepel. Ez az opció elsőkörben a szerzői jogok miatt hasznos, hiszen az területi hatályú.

Digital Rights Management

DRM szolgáltatás úgy tudhat működni, ha az ügyfél véges számú URL REFERRER-el rendelkezik, kvázi véges számú frontend-en teszi közzé a videókat. Ez azért fontos, mert a DRM kulcs kiadásá AUTH nélkül csak URL REFERRER-el tud működni. Abban az esetben, ha összekapcsoljuk AUTH SSID szolgáltatással, akkor a DRM kulcs kiadása is az SSID validálásán keresztül történik. A DRM szolgáltatás tehát csak egy jelölőnégyzet kitöltése a regisztráció során, az AUTH SSID pedig emellett opcionális.

A DRM szolgáltatáshoz olyan playerrel kell rendelkezni, ami képes a DRM kulcs lekérdezésére, és a DRM feloldására. Ilyen pl.: a JW player vagy a THEO player is


Nincs elérhető tárolója http-n keresztül?

Kapcsolja össze a cloudMedia szolgáltatást a contentDelivery szolgáltatással

Amennyiben nem rendelkezünk HTTP-n kiajánlott storage-al, akkor is igénybe tudja venni a n5. Háromn5wt lehetőség közül válaszhat, attól függően, hogy milyen méretű tárolót szeretne, milyen lokális infrastruktúrán kezelni. Az FTP-t, mint belépő szintű megoldáként ajánljuk, a VND-t már tapasztaltabb üzemeltetővel rendelkező ügyfeleinknek, jellemzően 10 TB méretig, valamint a hibrid megoldást a high-end kategóriába tartozó ügyefeleknek, 128 TB mérettartományban.

FTP kiajánlás

Virtual Network Drive (VND)

Hybrid Local-Cloud SMB/NAS

A legegyszerűbb megoldás a teljes mértékben ügyféltől független infrastruktúrán történő médiafájlok kezelésére.

Az ügyfél minden application-höz igényel egy FTP kiajánlást, melyet önmaga menedzsel, és kezeli a rajta lévő fájlokat.

Az FTP mellett sFTP protokoll is használható.

A kiajánlott kötet, a Solveris Cloud Media Clusterben HTTP-n keresztül válik elérhetővé, és teljes mértékben úgy viselkedik, mintha az ügyfél saját HTTP Endpointot hozott volna létre a lokális infrastrukktúráján.

Ideális belépőszintű média kezelésre, mivel az FTP parancsok korlátozottak, és nem annyira rugalmasan kezelhető, mint egy SMB/NAS

Szoftveres úton Linux/iOS vagy Windows OS alól mountolható dinamikusan növekvő tárolót ajánlunk ki, amit NFS/SMB protkollon keresztül lehet elérni, pont úgy, minth az lokális tároló lenne.

Ezt a drive-ot a Solveris CloudMedia oldaláról elérjük HTTP-n keresztül, és úgy kapcsolódunk hozzá, mintha HTTP Endpointot hoztunk volna létre a saját hálózatunkban.

A CloudDrive STORAGE -ra annyi application hozható létre, amennyit egy saját kialakítású kiajánlás során létrehoznánk, teljes mértékben úgy használható, mint egy lokális drive, viszont fájl írás során az ügyfél hálózatát fogja használni, viszont a Streaming server cluster olvasása már nem az ügyfél hálózatát terheli, így ott töblet költség nem keletkezik.

Fizikai, lokálisan integrálható hardware eszköz alapú tároló, mely kapcsolatot teremt a lokális alhálózaton NAS/SMB/FTP kiajánlásokon keresztül, ugyanakkor a felhő oldalt található tárolót használja.

1-2 TB-os lokális kapacitást képes kiterjeszteni több 10, vagy 100 TB méretre, anélkül, hogy lokális oladon bővíteni kellene.

Ideális választás, ha lokális infrastruktúrával rendelkezünk, és szeretnénk integrálni a ContentDelivery szolgáltatással.

Mivel fizikai eszközről van szó, ügyfél oldalon kell üzemeltetni, és gondoskodni a tároló kapacitás menedzsmentről is, cserébe egy teljesen dinamikus tárolót kapunk.


Próbálja ki egy hónapig ingyen

A Solveris CloudMedia szolgáltatással együtt használható!

100 GB méretig, maximum 30 nap hosszan hassználható FTP, vagy VND használatával. Az FTP-hez bármilyen FTP lienssel lehet kapcsolódni, de az sFTP ebben a módban nem használható. VND használata esetén cloudBerry, vagy cyberduck beszerzése javasolt (lásd fentebb). A próbaidőszakot követően átkonvertálható bármelyik előfizetésre.

contentDelivery


endpoint

Features

Induló méret
Label Lépték
Max méret

FTP

Ad-hoc

Label 1
100 GB  
Label 2
100 GB
Label 3
10 TB

VND

Osztott FS

Label 1
1 TB
Label 2
100/1000 GB
Label 3
100 TB

Hybrid

FULL NAS

Label 1
1 GB
Label 2
1 GB
Label 3
500 TB

A Storage lépték 100 GB esetén az FTP árazásával számlázódik havonta, 1 TB-os lépték választása esetén a VND árazáa szerint számlázódik.


Hol érhető el a szolgáltatás?

A szolgáltatásunk az interoute hálózatán keresztül egész Európából elérhető. Előnye, hogy az interoute bármely szerver központjába (VDC) képesek vagyunk Streaming Endpointot létesíteni, úgy, hogy a rendszer megkeresi a területileg legközelebb eső VDC központot, és automatikusan ott hozza létre a streaming cluster adott node-ját.

ENT00008_Global_Geographic_Network_Map_270815-WITH-LEGEND